Donderdagavond 5 september is de startdatum voor het nieuwe schaakseizoen van schaakclub Het Zwarte Paard uit Ommen. Vanaf 19.00 uur is er eerst een korte ledenvergadering waarin ook Gosse de Jong, de kampioen van het seizoen 2018/2019, in het zonnetje wordt gezet.

Naast de wekelijkse interne competitie waarin ongeveer 40 leden deelnemen, neemt Het Zwarte Paard maandelijks ook deel aan een externe competitie met andere schaakverenigingen. Aan deze externe competitie zullen in elk geval twee achtallen van Het Zwarte Paard deelnemen. Na afloop van de ledenvergadering wordt direct begonnen met de eerste ronde van de interne competitie.

Aan de interne competitie nemen alle schakers, jong en oud, deel. De interne competitie vindt wekelijks plaats in het Hervormd Centrum te Ommen en begint om 20.00 uur. Ook is er een aantal jeugdleden die om 18.15 uur hun opwachting maken voor de schaaklessen. Deze lessen beginnen weer om donderdag 12 september.

Nieuwe (jeugd) schakers zijn van harte welkom! Voor informatie en/of aanmelding kunt u mailen naar hetzwartepaardommen@hotmail.com. Iedereen is van harte welkom, de drempel is absoluut niet te hoog.