Winnaars: Jan van der Veen, Johnny Winters & Willem Havinga

De gelukkigen met de lootjes: Eric, Gerdinand & Tom

Op de laatste donderdagavond van dit jaar werd een snelschaaktoernooi georganiseerd onder de voortreffelijke leiding van onze competitieleider Tom Hop.

Hoewel het gezellige karakter van dit toernooi vooropstond werd er met veel inzet en vol overgave geschaakt.

Spelers die ook in de reguliere competitie gewend zijn om vlot te schaken hadden beduidend minder moeite met dit snelle speeltempo dan de schakers die normaliter de tijd nemen om de beste zet te bedenken. De laatste categorie verloor dan soms toch nog de partij terwijl er sprake was van duidelijk winstpotentieel.

Anderen hadden de tactiek om veel sneller dan gewoonlijk te schaken, zagen daardoor simpele dreigingen over het hoofd en verloren kansloos. 

Er was maar een enkeling in staat goede zetten te doen in korte bedenktijd: dat was met name Jan van der Veen. Met 4 zeges en 2 remises werd hij ongeslagen snelschaakkampioen in de hoogste ratinggroep.

Johnny Winters was met 5 overwinningen en 1 verliespartij de beste van zijn ratinggroep en Willem Havinga smaakte het genoegen met respectievelijk 3 winst- en 3 verliespartijen in zijn groep kampioen te worden.

In de pauzes na elke twee ronden werd geanimeerd geconverseerd, gelachen om de vele blunders en het geluk dat bijna elke speler die avond ook wel had gehad.

De oliebollen en de knijpertjes werden met smaak genuttigd.

De winnaars werden beloond met een lekkernij en onder de rest werden ook 3 cakejes verloot. 

Het was een heerlijke schaakavond die afgesloten werd met een luid applaus voor de competitieleider.