Afgelopen donderdag was het weer zover, het Zwarte Paard organiseerde een schaaktoernooi.

Een aantal leden staken de koppen bij elkaar en kwamen al gauw tot de conclusie om op de laatste speelavond een toernooi te gaan organiseren. En was het idee, als we nu ook eens oud- en eventuele nieuw-leden uitnodigen, dan kon het wel eens een heel gezellige avond worden.

En wat denk je, dat was ook het geval. Het is een super gezellige avond geworden, wat zeker voor herhaling vatbaar is. Maar liefst 12 oud-leden en een aspirant-lid hadden zich opgegeven. Met onze eigen leden erbij kwamen we al snel tot de conclusie dat we de grote zaal van de Kern moesten afhuren. Zo gezegd zo gedaan. Toen iedereen de zaal binnenkwam, was het al meteen een heel gezellige bedoeling en werd er veel “bijgepraat”. Sommige (oud)-leden hadden elkaar al jaren niet meer gesproken en dan is het natuurlijk leuk om even bij te praten.

Jan Dijkstra, onze voorzitter, opende de avond en heette iedereen van harte welkom. We gingen spelen volgens het Rapid systeem in 6 groepen. Iedereen kreeg 15 minuten per spel, zodat na 30 minuten duidelijk werd wie de winnaars waren. Om 21:30 uur werd er nog een pauze ingelast, zodat er nog wat verder bij gekletst kon worden. En dankzij onze sponsoren werden we ook nog getrakteerd op lekkere hapjes en een drankje.

Uiteindelijk was rond 23:00 uur duidelijk wie de winnaars waren en wie als 2e in de groep waren geëindigd. Jan Dijkstra en Johan Engbersen deelden de prijzen uit en de winnaars mochten zelf een prijs uitzoeken wat op de grote tafel uitgestald was. Een speciale dank gaat dan ook uit naar onze sponsoren wie de prijzen beschikbaar hadden gesteld.

De volgende bedrijven hebben meegedaan:

De Steenanjer – camperplaats aan de Vecht Ommen

Kaja Horeca interieur Rijssen

De Wijnhof – wijn speciaal zaak Ommen

Rijschool Klaas Winters Ommen

Brink’s waarde transport Nederland

Als laatste gaat onze dank ook uit naar de medewerkers van de Kern. Zij hebben ons de hele avond keurig bediend van een drankje en een hapje. Al met al was het dus zeer geslaagd en kunnen we terugkijken op een hele leuke en sportieve avond.

Winnaars
2e v/d poules