Donderdagavond ontving schaakclub Het Zwarte Paard maar liefst 2 teams voor neen thuiswedstrijd in de externe competitie van de Overijsselse Schaakbond. Het 1e team ontving Vrimot uit Vriezenveen terwijl het 2e team moest aantreden tegen het 8-tal uit Vroomshoop. Beide teams gingen er volop in en maakten volop gebruik van hun bedenktijd. In het 1e team wist invaller jeugdspeler Kristo Rastas op het 6e bord voor een daverende verrassing te zorgen door te winnen van zijn tegenstander met een hogere rating. Verder zorgden Klaas Winters, Jan Dijkstra en Jan Hoekstra voor een overwinning terwijl Gosse de Jong onder tijdnood genoegen moest nemen met een remise.uitslag 41/2-31/2 winst voor HZP 1.
In dezelfde, volle zaal speelde het 2e team tegen de ervaren schakers uit Vroomshoop, hier wisten alleen Henk Gaasbeek en Frans koppenol de volle winst te pakken terwijl Wijgert Veerman, Michel Punter en Reitze Douma genoegen moesten nemen met remise hier verloop HZP 2 dan ook nipt met 31/2- 41/2. In de interne competitie was de wedstrijd tussen herintreder Henk Martens en Klaas Geerts het vermelden waard. Henk Martens wist de ervaren rot Klaas Geerts met goed spel op remise te houden een resultaat wat vooraf niet voor mogelijk werd gehouden
Een tweede remise werd gehaald door Gerrit Ekkelkamp tegen Mink Abma, terwijl Harry Meerlo,Dirk Jolink, Erwin Brouwer , Teun Groothedde en Herman van Elburg met de volle winst giingen lopen.

Op de foto: een volle speelzaal in Het Hervormd Centrum