Door de sterke groei die schaakvereniging het Zwarte Paard dit seizoen doormaakt moesten er nieuwe schaaksstukken en schaakklokken worden aangeschaft. Goede zware schaakstukken kosten echter een behoorlijk bedrag evenals de nieuwe schaakklokken die Fide goedgekeurd moeten zijn. Michiel de Groot van Intertoys Ommen, een van de jeugdsponsoren van HZP had begrip voor de zware financiele last voor HZP en stak een goede helpende hand toe. Hij leverde nieuwe schaakstukken, die volledig voldoen aan de eisen van de internationale schaakbond, en de allernieuwste klokken tegen een absoluut lage inkoopprijs. HZP voldoet daarmee weer aan de nieuwste eisen van de schaakbond en kan donderdags weer elke tegenstander ontvangen in het Ommer schaaklokaal in het Hervormd Centrum. Alles ziet er weer piekfijn uit met dank aan Michiel de Groot van Intertoys Ommen.
Op de foto ontvangt voorzitter Henk Gaasbeek de nieuwe stukken en klokken uit handen van Michiel de Groot