Afgelopen donderdag 7 september was de 1e schaakavond van het Zwarte paard.
Tijdens de voorafgaand ledenvergadering werden de nieuwe plannen voor het seizoen 2017-2018 uit de doeken gedaan en werd er besloten dat de wedstrijdindeling het komende seizoen plaats zal vinden volgens de zgn keizer methode, een computer gestuurde indeling waarbij wekelijks de spelers worden ingedeeld tegen een tegenstander van nagenoeg dezelfde speelsterkte. Ook werden de externe teams voor de SBO-competitie samengesteld.
De 1e avond was meteen een topwedstrijd nl tussen de nummers 1 en 2 van de afgelopen competitie, Harry Meerlo en jan Hoekstra. De kampioen van vorig jaar Harry Meerlo had een geweldige opening voorbereid waarmee hij Jan Hoekstra volledig overspeelde. Jan raakte als snel 2 pionnen kwijt en toen hij ook nog een extra stuk verloor gaf hij de pijp en maarten en feliciteerde hij Harry. Aansluitend werd er nog uitgebreid geanalyseerd wat er allemaal misging zodat hem dat een volgende wedstrijd niet weer zou overkomen.
2e ronde, donderdag 14 september om 20.00 uur in het hervormd Centrum , nieuwe leden zijn en/of belangstellenden zijn van harte welkom bel vooraf even met Henk Gaasbeek 0529-454232 zodat we u kunnen indelen.