Vanmorgen , 16 mei bereikte ons het bericht dat Roel Boer op 90 jarige leeftijd is overleden.

Jarenlang was Roel een clubicoon voor onze schaakvereniging, hij regelde de interne competitie , evenals de externe competitie. Hij was een plezierige schaker waar wij veel plezier mee hebben beleefd, Hij schaakte voor zover wij weten al  sinds de oprichting van HZP bij deze club slechts onderbroken door een verschil van mening wat gelukkig uiteindelijk goed uitgesproken is. Ook speelde hij regelmatig mee in regionale toernooitjes ( Balkbrug) en in een zomercompetitie.

Hij was geen gemakkelijk man, hij stelde hoge eisen aan z’n omgeving en was behoorlijk koppig maar daar viel meestal wel mee te leven. Behalve interne en externe competitie was hij naar velen, ook buiten de club het gezicht van HZP en velen in de schaakbond kennen hem om zijn betrokkenheid bij de schaakbond.

Behalve het schaken leefde hij zich vooral uit in het wandelen en fietsen in Ommen en Omgeving.

Het was jammer dat hij enkele jaren geleden fysiek niet meer in staat bleek om op de schaakavond te komen. Wel hield hij met verschillende leden direct contact met regelmatige schaakpartijen en informatieve telefoontjes.

Wij gedenken met dankbaarheid een eigenzinnig man die veel voor HZP betekend heeft.

Wij wensen zijn vrouw en kinderen veel sterkte toe in de tijd die komen gaat. Het afscheid is  a.s. dinsdag in besloten kring

Condoleances, Dennenlaan 9,  7731 AG  Ommen

Namens Leden en bestuur HZP.

Henk Gaasbeek